Lesidee: De succesweegschaal

Download cheetahles
Titel van deze les: De succesweegschaal
Uitdaging: Overtuigingen
Denkwolk onderwerp: Inzet
Vakgebied(en): Sociaal emotionele ontwikkeling
Doelgroep (OB/MB/BB): OB/MB
Maker: Cecile Hertog


download-cheetahles

Doel: Welke vaardigheid of welk inzicht leren kinderen?

  • De kinderen kunnen/weten/leren de formule Succes = intelligentie X strategie X inzet en komen er achter dat intelligentie en de juiste strategie iets is wat vast staat, maar dat je met het vergroten van je inzet het succes kunt vergroten.

Benodigdheden:

  • Een grote weegschaal en blokken in verschillende maten, liefst met picto’s erop. 1 is intelligentie (half blok), 2 is strategie (half blok), 3 is succes (2 hele blokken), 4 is inzet (25 kleine blokjes), zie bijlage 2
  • Het blad met de MI cirkel (bijlage 1)

Voorbereiding leerkracht:

  • Zet de weegschaal en de blokken klaar, maak duidelijk waar de blokken voor staan (met bijvoorbeeld een picto voor de onderbouw of woorden voor de middenbouw)


De lesideeën op deze website zijn aangeleverd door leerkrachten. Wij zijn niet verantwoordelijk voor gevolgen voortvloeiend uit het gebruik ervan. Al Creative Commons-Licentiehet werk op deze website valt onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel 4.0 Internationaal-licentie.

 


Heb je zelf een leuk lesidee dat je wilt delen met anderen? Download het blanco format lesidee.doc (Word-document). Vul het in en stuur het via e-mail naar ons toe. Leuke, bruikbare lessen worden vervolgens op de site geplaatst.


 

Geef een reactie