Ervaringen

image_pdfimage_print

Heb jij het boek gelezen en vind je het leuk hier je ervaring te delen? Heel graag! Wij zijn erg benieuwd naar wat jij ervan vindt.

3 reacties op “Ervaringen

  1. Wàt een leuk boek om het gesprek met je kind aan te gaan in het kader van growth mindset! echt een aanrader! Ik heb het gelezen met mijn 7 jarige en ik zag meteen wat gebeuren bij hem. We gaan het de komende tijd nog een paar keer lezen, maar ik denk zeker dat dit hem verder gaat brengen! Het is geschreven voor kinderen vanaf 7 jaar, maar ik denk dat je het ook voor jongere kinderen kan gebruiken maar dan in aangepaste vorm. Door middel van het aanpassen van je vraagstelling aan je kind.

  2. Wat een geweldig en leuk boek. Ik heb het samen met mijn zoon Tristan gelezen en voor het eerst hebben we samen over zijn hoogbegaafdheid kunnen praten. Want eerst wilde hij er niets over horen. Het verhaal is heel herkenbaar en leerzaam. Dankjewel!

  3. Dit boek is een metafoor voor de vele uitdagingen waar hoogbegaafde kinderen tegen aan lopen. Op luchtige wijze komen dingen als faalangst, anders zijn, het omgaan met tegenvallers, het verzinnen van smoesjes en piekeren aan de orde. Deze boodschap is verpakt in een grappig verhaal met prachtige illustraties, gemaakt door een veertienjarig hoogbegaafd meisje. Daarom leent het boek er zich uitstekend voor om als ouder samen met je (vermoedelijk) hoogbegaafde kind te lezen en zo in gesprek te raken over lastige dingen waar het kind mee tobt. Ook voor coaches, leerkrachten en begeleiders kan het boek heel prettig zijn om te gebruiken in de begeleiding van een hoogbegaafd kind. Wel jammer dat de prijs vrij hoog ligt voor een dun boek als dit.

    Door Willemien Schollaart-Vogel. Willemien is orthopedagoge en heeft haar eigen adviesbureau Dotado. Zij richt zich op hulpvragen rond hoogbegaafdheid door middel van onderzoek en coaching.

    http://www.dotado.info/website/nl_boekrecensies.htm

Geef een antwoord